(PA)DREJTËSI E PLOTË PËR XHENETËN!

Katër vite pas vdekjes tragjike të vogëlushes Xheneta Gashi në rrugën “Marin Barleti” në Prizren, asnjë zyrtar institucional nuk është dënuar nga drejtësia, edhe pse analiza e përgjegjësisë institucionale në raport me sigurinë publike dhe mbrojtjen dhe menaxhimin e Qendrës Historike nxjerr një...
Lexo më shumë

Ndikimi i ndërtimit në mjedis

Mjedisi është duke u ndikuar në mënyrë të vazhdueshme edhe nga sektori i ndërtimit. Sipas hulumtimeve të fundit, sektori i ndërtimit kontribuon në 23% të ndotjes së ajrit, 50% të ndryshimit klimatik, 40% të ndotjes së ujit të pijshëm dhe 50% të mbeturinave të deponisë në shkallë globale.
Lexo më shumë

Harta e Aktivizmit

Është punuar harta e iniciativave në kuadër të projektit AktRural-Aktivizmi i të rinjve në zonat rurale të Kosovës, e cila përmban të gjitha nismat e aktivizmit të realizuara në bashkëpunim me nxënësit pjesëmarrës të shkollës së Aktivzmit.
Lexo më shumë

Rrjetëzimi