Lajmet

TË APROVOHET PM I QENDRËS HISTORIKE TË PRIZRENIT 23 qershor 2020Kaloi një vit që nga mbyllja e konsultimit publik për Planin e Menaxhimit të Qendrës Historike (QHP) të Prizrenit si hap përfundimtar në proces të hartimit të këtij...më shumë
(PA)DREJTËSI E PLOTË PËR XHENETËN!22 qershor 2020Katër vite pas vdekjes tragjike të vogëlushes Xheneta Gashi në rrugën “Marin Barleti” në Prizren, asnjë zyrtar institucional nuk është dënuar nga...më shumë
Ndikimi i ndërtimit në mjedis18 qershor 2020Mjedisi është duke u ndikuar në mënyrë të vazhdueshme edhe nga sektori i ndërtimit. Sipas hulumtimeve të fundit, sektori i ndërtimit kontribuon në 23% të ndotjes...më shumë
Lejimi i degradimit të vlerave të trashëgimisë kulturore po vazhdon të rrezikojë jetën e qytetarëve16 qershor 2020Shembja e shtëpisë së familjes Kasëmllari në Qendrën Historike të Prizrenit me 29 maj 2020, me ç’rast janë lënduar dy anëtarë të kësaj...më shumë
EC përsërit kërkesën për shkarkimin e drejtorëve komunalë që dyshohen për shkelje të ligjit07 qershor 2020Kryetari i Komunës së Prizrenit ka njoftuar opinionin se "si pasojë e zhvillimeve të fundit, mocionit të mosbesimit ndaj qeverisë LVV-LDK dhe krijimit të një qeverie e cila...më shumë
Komunat e Kosovës janë ballafaquar relativisht mirë me pandeminë COVID-1906 maj 2020Aleanca e katër organizatave joqeveritare (Syri i Vizionit, Communication for Social Development (CSD), EC Ma Ndryshe dhe Demokraci Plus (D+) për zbatim të programit "Qytetaria aktive dhe komunat...më shumë
Dyshime për keqpërdorime në blerjen e pajisjeve mbrojtëse kundër koronavirusit në Prizren20 prill 2020Dyshimet e ngritura lidhur me aktivitetin e prokurimit të Komunës së Prizrenit për furnizim me material shpenzues sanitar për nevojat e shërbimeve shëndetësore për mbrojtje...më shumë
Komuna e Prizrenit lë brendimin e qytetit në mëshirë të tenderëve17 prill 2020Komuna e Prizrenit më 17 mars 2020 ka shpallur procedurë të hapur tenderuese për projektin “Krijimi dhe mirëmbajtja e brendit për qytetin e Prizrenit”, duke mos i përfillur...më shumë