Lajmet

Intervenimi për hapësira më të shfrytëzueshme në ShFMU "Nazim Kokollari"në Prizren07 maj 2021OJQ “EC Ma Ndryshe” realizoi një aktivitet me nxënësit e ShFMU “Nazim Kokollari” në parkun e kësaj shkolle. Intervenimet të cilat janë realizuar në...më shumë
Shteti i Kosovës të jetë më proaktiv në raport me trashëgiminë kulturore dhe prezantimin ndërkombëtar të saj14 prill 2021Europa Nostra, javën e kaluar më 8 Prill, ka vendosur që Manastirin e Deçanit ta fusë në listën e 7 monumenteve më të rrezikuara të Evropës për vitin 2021...më shumë
Trashëgimia kulturore në Prizren vazhdon të përballet me sfida të shumta!18 shkurt 2021Asetet e trashëgimisë kulturore në Prizren prej vitesh përballen me sfida të shumta, veçmas sa i përket ruajtjes, mbrojtjes dhe promovimit të tyre. Të dhënat e...më shumë
REAGIM: Odisejada e projektit për teleferikun e Kalasë së Prizrenit vazhdon me paqartësi19 janar 2021Projekti për teleferikun për në Kalanë e Prizrenit, i nisur nga Komuna e Prizrenit, ngjan se ka mjaft paqartësi, duke qenë se edhe menaxhmenti i këtij projekti, Drejtoria e Turizmit,...më shumë
MIRATOHET PLANI I MENAXHIMIT TË QENDRËS HISTORIKE TË PRIZRENIT18 dhjetor 2020Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, gjegjësisht ministrja Vlora Dumoshi ka nënshkruar vendimin për miratimin e Planit të Menaxhimit të Qendrës Historike të Prizrenit...më shumë
Hulumtimi i hapësirave publike në Prizren 01 dhjetor 2020Gjatë këtij viti EC Ma Ndryshe ka kryer hulumtimin e hapësirave publike në qytetin e Prizrenit. Nga gjithsejtë 76 hapësira publike të identifikuara gjysma e tyre gjenden në...më shumë
Inaugurohet parku në lagjen Lakuriq e dizajnuar nga idetë e vet banorëve 02 nëntor 2020Në një atmosferë plot entuziazëm të krijuar nga fëmijët e lagjes, të shtunën më 31 Tetor, është inauguruar parku i ri në lagjen Lakuriq të Prizrenit....më shumë
Gurthyesit - Shkatërrues të ambientit dhe shëndetit publik05 tetor 2020Gurthyesit në Kosovë janë shndërruar në veprimtari destruktivo-ambientale të cilat gjatë operimit janë duke shkaktuar pasoja të mëdha dhe të pariparueshme. Degradimi...më shumë