Lajmet

Trashëgimia kulturore në Prizren vazhdon të përballet me sfida të shumta!18 shkurt 2021Asetet e trashëgimisë kulturore në Prizren prej vitesh përballen me sfida të shumta, veçmas sa i përket ruajtjes, mbrojtjes dhe promovimit të tyre. Të dhënat e...më shumë
REAGIM: Odisejada e projektit për teleferikun e Kalasë së Prizrenit vazhdon me paqartësi19 janar 2021Projekti për teleferikun për në Kalanë e Prizrenit, i nisur nga Komuna e Prizrenit, ngjan se ka mjaft paqartësi, duke qenë se edhe menaxhmenti i këtij projekti, Drejtoria e Turizmit,...më shumë
MIRATOHET PLANI I MENAXHIMIT TË QENDRËS HISTORIKE TË PRIZRENIT18 dhjetor 2020Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, gjegjësisht ministrja Vlora Dumoshi ka nënshkruar vendimin për miratimin e Planit të Menaxhimit të Qendrës Historike të Prizrenit...më shumë
Hulumtimi i hapësirave publike në Prizren 01 dhjetor 2020Gjatë këtij viti EC Ma Ndryshe ka kryer hulumtimin e hapësirave publike në qytetin e Prizrenit. Nga gjithsejtë 76 hapësira publike të identifikuara gjysma e tyre gjenden në...më shumë
Inaugurohet parku në lagjen Lakuriq e dizajnuar nga idetë e vet banorëve 02 nëntor 2020Në një atmosferë plot entuziazëm të krijuar nga fëmijët e lagjes, të shtunën më 31 Tetor, është inauguruar parku i ri në lagjen Lakuriq të Prizrenit....më shumë
Gurthyesit - Shkatërrues të ambientit dhe shëndetit publik05 tetor 2020Gurthyesit në Kosovë janë shndërruar në veprimtari destruktivo-ambientale të cilat gjatë operimit janë duke shkaktuar pasoja të mëdha dhe të pariparueshme. Degradimi...më shumë
Performancë për Ditën pa Makina - Car Free Day22 shtator 2020Sot me datë 22 shtator shënohet “Dita pa Makina (Car Free Day )”. EC Ma Ndryshe ka realizuar performancën publike e cila ka adresuar rëndësinë e mbrojtjes së ambientit dhe...më shumë
Pronarët e shtëpive tradicionale brenda Qendrës Historike të Prizrenit të përkrahen me investime17 shtator 2020Javëve të fundit janë raportuar punë ndërtimore të paligjshme në Qendrën Historike të Prizrenit (QHP). Disa nga këto ndërhyrje janë bërë edhe nga...më shumë