Lajmet

Për 7 muaj, evidentohen 8 shkelje ligjore nga ­Kuvendet e Komunave të mëdha të Kosovës 31 gusht 2016Kuvendet e Komunave të mëdha të Kosovës në shtatë muajt e vitit 2016 në tetë raste kanë marrë vendime që nuk janë në përputhje me legjislacionin...më shumë
Komuna e Prizrenit nuk e ka zbatuar rekomandimin e Auditorit për lejet e ndërtimit26 gusht 2016Komuna e Prizrenit nuk ka arritur që të vendos kontrolle efektive dhe monitorim të duhur gjatë trajtimit të rasteve të ndërtimit dhe rekomandimi i dhënë nga Zyra e Auditorit...më shumë
Vazhdon degradimi i trashëgimisë ndërtimore në Prizren13 gusht 2016Rrënimi i shtëpive të vjetra brenda qytetit të Prizrenit ka marrë përmasa shqetësuese. Një tjetër shtëpi që ndodhet brenda radiusit të mbrojtur të...më shumë
Dy muaj pas vdekjes tragjike të Xheneta Gashit, as aktakuzë as dorëheqje06 gusht 2016Dy muaj pas vdekjes tragjike të trevjeçares Xheneta Gashi në rrugën “Marin Barleti” në Prizren, institucionet e pushteteve të ndryshme janë treguar të vakëta...më shumë
Takimi i Kuvendit të Anëtarëve të EC-it26 korrik 2016Më 23 korrik 2016 u mbajt takimi i parë i Kuvendit të Anëtarëve të EC-it për vitin 2016. Gjatë këtij takimi u miratuan këto dokumente: Raporti i Punës janar-qershor...më shumë
Komunat në 2015-n me obligime të papaguara dhe me më pak të hyra nga tatimi në prone26 korrik 2016NGO EC Ma Ndryshe has published the infographics regarding the budget performance of the municipalities that it monitors.më shumë
Numri i pestë i buletinit "Gjykatë e Hapur"14 korrik 2016Gjykata Themelore e Prizrenit ka publikuar numrin e pestë të buletinit informativ "Gjykatë e Hapur", i cili mbulon...më shumë
Legalizimi i dështuar i ndërtimeve pa leje11 korrik 2016Ligji për trajtimin e ndërtimeve pa leje që ka hyrë në fuqi në fillim të vitit 2014 nuk ka arritur që të përmbush qëllimin e vet. Kësisoj procesi i nisur dy...më shumë