Lajmet

Edhe një tejkalim i lejes ndërtimore në Qendrën Historike të Prizrenit26 janar 2018Praktika e mos respektimit të pëlqimeve të autoriteteve të trashëgimisë kulturore gjatë aktiviteteve ndërtimore në Qendrën Historike të Prizrenit...më shumë
QRTK-ja evidenton tejkalim të lejes, kurse DI-ja thotë se lënda është në procedim18 janar 2018Qendra Rajonale e Trashëgimisë Kulturore në Prizren një muaj më parë ka evidentuar tejkalimin e një lejeje për renovim të një ndërtese në ...më shumë
Përfundon seria e prezentimeve në universitet dhe shkollat e mesme të Prizrenit10 janar 2018EC ka përfunduar serinë e prezentimeve në shkollat e mesme dhe universitet, pjesë e projektit ‘’Rikthimi i Qytetit’’. më shumë
Mos respektimi i lejeve ndërtimore në Qendrën Historike po vazhdon29 dhjetor 2017Përkundër reagimit të shoqërisë civile dhe autoriteteve të trashëgimisë kulturore për mos respektimin e pëlqimit...më shumë
Politikat publike duhet të kalojnë nëpër filtrin e komunitetit 20 dhjetor 2017EC Ma Ndryshe ka organizuar konferencën vjetore “Qytetet Gjithëpërfshirëse”, në kuadër të cilës është theksuar nevoja e përfshirjes së...më shumë
Realizohet performanca “MOS E PREK! - trashëgimi kulturore!19 dhjetor 2017Degradimi i trashëgimisë kulturore në Prizren edhe në vitin 2017 ka vazhduar që të jetë dukuri shqetësuese.më shumë
Rrënohet shtëpia e familjes Myftiu, monument që mbrohej me ligj18 dhjetor 2017Shtëpia e familjes Myftiu, monument i mbrojtur me ligj, që ndodhet në zonën e Qendrës Historike të Prizrenit është rrënuar.më shumë
U mbajt punëtoria "Sheshi 7 Korriku"08 dhjetor 2017EC ka organizuar punëtorinë “Sheshi 7 Korriku” ku u prezantua dhe u diskutua me pjesëmarrësit e pranishëm skenari i... më shumë