A Balkan Tale

Duke u bazuar në të dhënat e kohëve të fundit, sipas të cilave trashëgimia kulturore e Periudhës Osmane në vendet e Ballkanit është në rrezik, dhe që konfliktet etnike e fetare vazhdojnë të kërcënojnë rajonin, projekti “A Balkan Tale” (Një legjendë Ballkanase), kishte për qëllim të stimuloj debatin publik përreth historisë së Ballkanit, të promovojë ndjenjën e historisë së përbashkët të bazuar në fe dhe bashkëekzistencë etnike, si dhe të kontribuojë për aksesin publik edhe për ruajtjen e trashëgimisë kulturore. Projekti ishte një projekt mediatik, në thelb të të cilit qëndronte një ekspozitë me 50 fotografi të monumenteve mylsimane, të krishtera e hebre në Ballkan, të realizuara nga pesë fotografë fitues çmimesh nga Athina, Beogradi, Prizreni, Shkupi e Tirana.

 

Rrjetëzimi